Kwintsheul, 2 maart 2023 | Geert van Veen (58), algemeen directeur van Prins Group uit Kwintsheul heeft zijn directieverantwoordelijkheden per 17 februari 2023 overgedragen aan schoonzoon Marco Zwinkels (37). Zwinkels die in 2018 in dienst trad bij de wereldwijd actieve kassenbouwer, zal zijn nieuwe rol blijven combineren met zijn huidige functie van Sales Director.

Geert van Veen trekt zich als ondernemer na meer dan 35 jaar terug uit de dagelijkse gang van zaken binnen Prins Group. Hij blijft nog wel bij de zaak betrokken als klankbord voor het managementteam dat afgelopen jaar werd versterkt met de komst van een nieuwe Finance director, een Human Resources manager en een Project manager. Verder zal Geert zich onverminderd blijven focussen op zijn rol als directielid van GreenV en op zijn functie van Managing director bij Stolze.

“Deze directiewissel komt voor ingewijden niet als een verrassing”, aldus Geert van Veen in een toelichting. “De afgelopen jaren hebben we als team gewerkt aan een natuurlijke overdracht van zaken om Marco te kunnen laten groeien als persoon, zich te kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf en hebben we een sterk team om hem heen geformeerd. Met een gerust hart heb ik het directiestokje nu kunnen overgedragen.”

Marco Zwinkels kreeg zijn tuindersgenen met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden gedurende 25 jaar een eigen kwekerij en een van zijn opa’s was naast tuinder ook actief in de verkoop van (gebruikte) kassen. Hij studeerde Tuinbouw (MBO) en rondde naast zijn werk bij Flora Holland waar hij meer dan zeven jaar werkte een HBO studie Bedrijfskunde af. Voor zijn overstap naar Prins Group had hij als ondernemer zijn eigen sierteelt consultancy firma. In een korte reactie zegt hij: “Het is geweldig de eindverantwoordelijkheid nu van Geert te kunnen overnemen, leiding te gaan geven aan dit prachtige bedrijf en de waarden die we als familiebedrijf koesteren verder te mogen dragen. Prins Group staat er goed voor, we groeien internationaal hard en ik zie ernaar uit om samen met onze medewerkers, onze klanten en leveranciers in binnen- en buitenland, en samen met de andere bedrijven binnen GreenV onze ambities en groeidoelstellingen te realiseren.”

Het Management Team van Prins Group bestaat op dit moment uit Marco Zwinkels (Managing Director en Sales), Marco Rietveld (Finance), Adinda van der Zon (HR), Lennart Rollema (Purchasing), Nico van de Laar (Operations), Rob Schulte (Production & Logistics) en Marco Arensman (Projects).