Australazië’s grootste kassenbouwer verkoopt minderheidsbelang aan Nederlandse CEA-speler GreenV.

Rijswijk, 13 juli 2023 | Het grootste commerciële kassenbouwbedrijf van Australië en Nieuw-Zeeland, Apex Greenhouses, is overeengekomen een minderheidsbelang te verkopen aan GreenV B.V. , een groep van individuele bedrijven die naadloos samenwerken en elk de beste technologie, producten en diensten leveren binnen hun eigen expertise op het gebied van tuinbouwtechnologie. De Australische Chief Executive van Apex Greenhouses, Folco Faber, verklaart: “GreenV heeft het minderheidsbelang genomen in lijn met de visie om wereldwijd toonaangevende complete tuinbouwprojecten te leveren, samen met het delen van kennis en internationale ervaring. Het is een weloverwogen beslissing geweest om met GreenV in zee te gaan. Het stelt Apex Greenhouses in staat om GreenV’s toegang tot geavanceerde automatisering en emissiereducerende technologieën in de snel ontwikkelende Controlled Environment Agriculture (CEA) sector optimaal te benutten.”

“Projecten worden steeds groter en complexer,” aldus Folco Faber. “10 jaar geleden was onze doorsneeklant een familiebedrijf en hoewel deze groep nog steeds een belangrijk deel van ons klantenbestand vormen, zien we grotere zakelijke partijen de markt betreden met grote wereldwijde investeringen van private equity, superfondsen en beursgenoteerde bedrijven. Hightech tuinbouwprojecten zijn kapitaalintensief, dus de financiële injectie is nodig als we de planeet willen voeden.”

Apex Greenhouses bouwt grootschalige commerciële complexen voor de tuinbouwsector in Australië en Nieuw-Zeeland, waaronder universitaire R&D-projecten, botanische tuinen en verpakkingsloodsen. Het grootste project tot nu toe is een kassencomplex van 130.000 m2 in Victoria.

“De CEA-sector maakt wereldwijd een snelle groei door, met een verwachte groei tot 30 procent per jaar in de regio Azië-Pacific tegen 2026. Veel van die groei is gebaseerd op de aanpassing aan klimaatverandering, de behoefte aan meer zekerheid in de groeiomstandigheden en een toenemende voorkeur van klanten voor lokaal geteelde, hoogwaardige kasproducten,” legt Folco Faber uit. “Samen met partners van binnen en buiten de GreenV-groep streven we ernaar om het totale proces van ontwerp, uitvoering, levering en lokale service naadloos en toekomstbestendig te maken.”

“We kunnen lokaal veel voorbeelden zien waarom er een natuurlijke verschuiving plaatsvindt in de richting van groententeelten uit de kas. Denk aan extreme weerspatronen, schaarse arbeidskrachten, hogere inputkosten voor water, energie en meststoffen. Deze factoren zorgen er allemaal voor dat klanten op zoek gaan naar efficiëntere oplossingen,” vervolgt Folco Faber. “Het is algemeen bekend binnen de sector dat in de kas geteelde producten een vijfde van het water ten opzichte van in het veld geteelde producten gebruiken en slechts een tiende van het relatieve landoppervlak per kilogram product. In de afgelopen 12 maanden zijn er gevallen geweest van sla van AU $10 en met aardbeien die momenteel AU $7,50 per doosje kosten, zulke hoge prijzen zullen alleen maar vaker voorkomen, tenzij er meer producten in gecontroleerde omgevingen kunnen worden geteeld.”

De sector heeft zich de afgelopen jaren geconsolideerd. “We stonden voor de keuze om te blijven concurreren met veel grotere, beter toegeruste groepen van bedrijven en grote investeringen te doen in onze eigen R&D-activiteiten, of om samen te werken met een van deze veel grotere groepen en te profiteren van de kennis en expertise die zij al hadden. Samenwerken met GreenV geeft ons een plaats aan de tafel en omdat het een minderheidsinvestering is, kunnen James Harris, General Manager van de Nieuw-Zeelandse activiteiten, en ik de volledige controle houden over de dagelijkse leiding van het bedrijf. Onze extreem hardwerkende medewerkers maken nu deel uit van iets veel groters en dit zal deuren openen voor verdere persoonlijke groei en de ontwikkeling van alle medewerkers”, onthult Folco Faber.

“Dit zal ons ook in staat stellen om ons aanbod aan klanten aanzienlijk te verbeteren. We zullen ons vooral richten op het efficiënter maken van het energieverbruik van klanten, waaronder efficiëntere energieopwekking voor voedselproductie met een lagere CO2-voetafdruk, en op automatisering als een manier om de arbeidsefficiëntie te verbeteren.”

Apex Greenhouses, voorheen Faber Glasshouses, werd eind jaren ‘70 in Nieuw-Zeeland opgericht door de Nederlandse immigrant Leo Faber. Leo stapte al snel over van het bouwen van kassen naar het lokaal produceren van kassen met stalen frame, waarbij hij de door Nederland ontworpen ‘Venlo’-kasconstructies nabootste. Leo’s zoon, Folco Faber, en James Harris hebben respectievelijk de afgelopen 15 en 12 jaar de Australische en Nieuw-Zeelandse activiteiten geleid. 

GreenV heeft internationale belangen in CEA-bedrijven die onder andere gespecialiseerd zijn in klimaatbeheersing, duurzame energie, verwarming en elektrotechniek, waaronder GreenSimplicity, Voshol, Prins Group, Stolze en HT Verboom in Nederland, JV Energy Solutions in Canada en Prins USA in de Verenigde Staten.

GreenV’s Chief Commercial Officer Anneke van de Geijn: “Ons aandeel in Apex Greenhouses is een aanvulling op onze ambities om de mid- en hightech kassenindustrie wereldwijd te laten groeien. We zien een significante groei in de sector over de hele wereld nu ons klimaat verandert, en Australië is daar niet immuun voor. We hebben een goed inzicht in de ontwikkelingen in de sector en dat kunnen we delen met de Australische en Nieuw-Zeelandse markten.”

We ontmoeten u graag op GreenTech 2023!

Van 13 t/m 15 juni vindt u ons op de GreenTech, voor vragen over alle vormen van interne logistiek. Wij ontwerpen en produceren de meest efficiënte logistieke oplossing voor uw teeltsysteem. Ook voor de meest geoptimaliseerde meerlaagse teelten.

Wist u dat we zijn aangesloten bij GreenV? GreenV bundelt de krachten van een groep toonaangevende bedrijven uit de tuinbouwsector tot een internationale full-service leverancier van geïntegreerde oplossingen en technologie. Kom langs op onze stand en we vertellen u graag meer over de kracht van deze samenwerking.

  • HT Verboom Transportsystemen en Prins Group: stand 01.510
  • Stolze en GreenV Indoor: stand 01.129
  • Voshol Warmte en Elektrotechniek en JV Energy Solutions: stand 01.434

Let op: u kunt zich hier tot 5 juni aanmelden voor gratis toegang, dus wacht niet te lang!

Voshol voegt zich bij GreenV groep

Rijswijk, 13 maart 2023 | Voshol, toeleverancier van geavanceerde klimaatsystemen (warmte- isolatie- en elektrotechniek) voor de mondiale glastuinbouw brengt zijn twee bedrijven in Nederland (Voshol Warmte- en Elektrotechniek) en Canada (JV Energy Solutions) onder bij GreenV, de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector.

Voor GreenV is de komst van Voshol een volgende stap in de groeistrategie van de groep die, met de steun van investeerder HAL, de referentie wil worden in de internationale tuinbouw door leidende en innovatieve toeleveranciers met aanvullende competenties en actief op diverse continenten, nauw te laten samenwerken en elkaar te versterken.

De internationale tuinbouwsector kent Voshol als een innovatieve toeleverancier (ontwerp, ontwikkeling en installatie) van klantspecifieke warmtesystemen en elektrotechnische installaties. Voshol Warmte – Elektrotechniek BV in Waddinxveen (45 medewerkers; Nederland) en JV Energy Solutions Inc. in Kingsville, Ontario (9 medewerkers; Canada) brengen niet alleen kennis en ervaring in op het gebied van klimaatbeheersingssystemen, maar ze geven GreenV ook fysiek voet aan de grond in Canada waar Voshol een eigen serviceorganisatie heeft die essentiële systeemcomponenten uit de EU op voorraad houdt en van daaruit kan leveren aan Canadese en Amerikaanse tuinbouwklanten.

Beide Voshol bedrijven zullen binnen GreenV zelfstandig en met behoud van hun eigen identiteit en onder hun bestaande namen blijven opereren. Jan Voshol, de Nederlandse directieleden Lennert Bredemeijer en Wilco Voshol, en Field & Operations manager in Canada Henry Friesen blijven onverminderd actief in en betrokken bij de twee operaties in Nederland respectievelijk Canada.

Het huidige Voshol maakte vanaf begin jaren negentig een krachtige ontwikkeling door toen Jan Voshol, monteur van beroep, via een management buy-out mede-eigenaar werd van een plaatselijk installatiebedrijf dat daarna verderging onder de naam Voshol Warmte- en Elektrotechniek BV en sterk begon te groeien toen klimaat- en elektrotechniek toegevoegd werden aan de dienstverlening. In 2003 kreeg hij alle aandelen in handen. Vervolgens gingen de ontwikkelingen binnen het bedrijf nog harder, onder meer door een toenemende vraag uit het buitenland vanwege het complete pakket dat Voshol klanten inmiddels kon bieden. Na meerdere verhuizingen en uitbreidingen streek het bedrijf in Nederland uiteindelijk neer in Waddinxveen. In Canada is Voshol al sinds 2009 actief. De Canadese vestiging JV Energy Solutions is inmiddels een essentieel bedrijfsonderdeel geworden om de zeer belangrijk geworden Canadese afzetmarkt te kunnen bewerken en te servicen. Na overdracht van zijn aandelen in 2018 aan zoon Wilco, schoonzoon Lennert Bredemeijer en Henry Friesen die de Canadese organisatie runt, is Jan Voshol zeer actief betrokken gebleven bij de twee bedrijven in Nederland en Canada. De aandeelhouders van Voshol zijn na de transactie ook weer aandeelhouder in GreenV groep geworden.

Essentiële schakel in groepsportfolio van GreenV

In de loop der jaren is Voshol op het gebied van klimaatbeheersing een vaste waarde geworden voor telers die hun kassen willen uitbreiden, moderniseren of herinrichten, bijvoorbeeld als zij willen overstappen op andere gewassen. Daarbij loopt het bedrijf voorop bij het toepassen van innovatieve en duurzame oplossingen gericht op de besparing van energie, de transitie van fossiele naar duurzaam opgewekte energie en CO2-dosering dan wel C02- reductie.

Voor GreenV CEO Jan Derck van Karnebeek is Voshol een parel in de wereld van de internationale glastuinbouw: “Voshol loopt met haar oplossingen echt voorop in de Europese en Noord-Amerikaanse markt. Ze is in haar domein de referentie en past om die reden in ons groeiplan dat we stap voor stap uitrollen door gericht nieuwe bedrijven toe te voegen aan onze groep. We versterken met Voshol vooral onze aanwezigheid in Noord-Amerika dat voor ons een belangrijke eindmarkt is én voegen opnieuw essentiële kennis en kunde toe aan onze totaalpropositie.”

Jan Voshol zegt in een reactie: “We blijven onze klanten in Nederland en Canada gewoon op dezelfde manier als voorheen bedienen, maar als onderdeel van GreenV hebben we straks nog meer te bieden. Met de keuze voor GreenV hebben we de continuïteit van Voshol Warmte- Elektrotechniek en JV Energy Solutions op lange termijn gewaarborgd, en daar zijn Lennert, Wilco, Henry en ikzelf natuurlijk  enorm blij mee. De groep heeft een uitgesproken langetermijnvisie en ambities die we als bedrijf nooit alleen zouden kunnen realiseren. De markt consolideert in sneltreinvaart en ook wij wilden gewoonweg een keer deze stap zetten. Onze inbreng binnen GreenV is zonder twijfel een aanvulling op de competenties van de andere samenwerkende bedrijven om steeds complexere klimaatsystemen te ontwerpen, te leveren en compleet te installeren. Mede gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt zal er bij het ontwerpen hiervan steeds meer rekening gehouden moeten worden met een duurzame inzet en een duurzaam gebruik van energie. Ondanks het feit dat we in het verleden met Voshol en JV Energy Solutions al hele grote projecten zelfstandig hebben opgeleverd, kunnen we straks in groepsverband een nog grotere commerciële vuist maken op de Canadese en Amerikaanse markt. In het bijzonder in samenwerking met Prins USA en door bestaande netwerken van Prins Group, Stolze en Verboom met elkaar te verbinden.”

Inmiddels bestaat GreenV na diverse opeenvolgende overnames uit Prins Group (kassenbouw; 2020), Stolze (installatietechniek; 2020), HT Verboom (interne transportsystemen; 2022), Prins USA (kassenbouw; 2023), Voshol Warmte- en Elektrotechniek (2023) en JV Energy Solutions (2023).

Betrokken partijen maken geen financiële details van de transactie bekend.

Algemeen directeur Geert van Veen draagt eindverantwoordelijkheid Prins Group over aan Marco Zwinkels

Kwintsheul, 2 maart 2023 | Geert van Veen (58), algemeen directeur van Prins Group uit Kwintsheul heeft zijn directieverantwoordelijkheden per 17 februari 2023 overgedragen aan schoonzoon Marco Zwinkels (37). Zwinkels die in 2018 in dienst trad bij de wereldwijd actieve kassenbouwer, zal zijn nieuwe rol blijven combineren met zijn huidige functie van Sales Director.

Geert van Veen trekt zich als ondernemer na meer dan 35 jaar terug uit de dagelijkse gang van zaken binnen Prins Group. Hij blijft nog wel bij de zaak betrokken als klankbord voor het managementteam dat afgelopen jaar werd versterkt met de komst van een nieuwe Finance director, een Human Resources manager en een Project manager. Verder zal Geert zich onverminderd blijven focussen op zijn rol als directielid van GreenV en op zijn functie van Managing director bij Stolze.

“Deze directiewissel komt voor ingewijden niet als een verrassing”, aldus Geert van Veen in een toelichting. “De afgelopen jaren hebben we als team gewerkt aan een natuurlijke overdracht van zaken om Marco te kunnen laten groeien als persoon, zich te kunnen ontwikkelen binnen het bedrijf en hebben we een sterk team om hem heen geformeerd. Met een gerust hart heb ik het directiestokje nu kunnen overgedragen.”

Marco Zwinkels kreeg zijn tuindersgenen met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden gedurende 25 jaar een eigen kwekerij en een van zijn opa’s was naast tuinder ook actief in de verkoop van (gebruikte) kassen. Hij studeerde Tuinbouw (MBO) en rondde naast zijn werk bij Flora Holland waar hij meer dan zeven jaar werkte een HBO studie Bedrijfskunde af. Voor zijn overstap naar Prins Group had hij als ondernemer zijn eigen sierteelt consultancy firma. In een korte reactie zegt hij: “Het is geweldig de eindverantwoordelijkheid nu van Geert te kunnen overnemen, leiding te gaan geven aan dit prachtige bedrijf en de waarden die we als familiebedrijf koesteren verder te mogen dragen. Prins Group staat er goed voor, we groeien internationaal hard en ik zie ernaar uit om samen met onze medewerkers, onze klanten en leveranciers in binnen- en buitenland, en samen met de andere bedrijven binnen GreenV onze ambities en groeidoelstellingen te realiseren.”

Het Management Team van Prins Group bestaat op dit moment uit Marco Zwinkels (Managing Director en Sales), Marco Rietveld (Finance), Adinda van der Zon (HR), Lennart Rollema (Purchasing), Nico van de Laar (Operations), Rob Schulte (Production & Logistics) en Marco Arensman (Projects).

Prins USA wordt onderdeel van GreenV

Rijswijk, 9 december 2022 | GreenV, de internationaal opererende groep van toeleveranciers in de tuinbouwsector voegt opnieuw een bedrijf in de kassenbouw toe aan zijn portfolio, ditmaal in de Verenigde Staten. De groep die op dit moment bestaat uit Prins Group (kassenbouw), Stolze (installatietechniek) en HT Verboom (interne transportsystemen) neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf Prins USA, dat als lokale kassenbouwer een significante speler is in de Verenigde Staten. Naast het belang dat GreenV verkrijgt, blijft het lokale management aan als aandeelhouder. 

Prins USA is vooral actief aan de Oostkust van de Verenigde Staten en in toenemende mate ook aan de Westkust. Het bedrijf levert integrale kassenbouwprojecten inclusief installatietechniek, transport- en klimaatbeheersingssystemen, service en onderhoud voor de tuinbouwsector. 

GreenV groep werd eind 2020 gevormd als combinatie van Prins Group en Stolze. Prins USA betekent voor de groep alweer de tweede acquisitie dit jaar, nadat eerder HT Verboom werd overgenomen in juli 2022. Het Amerikaanse familiebedrijf is met Prins Group als leverancier, naast een breed netwerk aan andere tuinbouwleveranciers, al jaren actief in de kassenbouw in de Verenigde Staten. Het was echter nooit onderdeel van Prins Group en om die reden geen onderdeel van de toenmalige transactie in 2020 die leidde tot de formatie van GreenV. 

Verenigde Staten belangrijke eindmarkt

Met deze overname wordt Prins USA integraal onderdeel van de GreenV groep en diens ambities die onder meer gericht zijn op verdere groei in Noord-Amerika. 

Volgens GreenV CEO Jan Derck van Karnebeek zal Prins USA gaan fungeren als springplank naar verdere groei in Noord-Amerika, een belangrijke eindmarkt voor GreenV: “We willen wereldwijd de lokale referentie zijn in de realisatie van grootschalige en innovatieve kassenbouwprojecten en onze klanten helpen met diepgaande kennis van lokale (markt)omstandigheden. We hebben een brede set van competenties (o.m. automatisering, watermanagement, lichtopbrengst en -sturing, klimaatbeheersing – red.) die we op wereldwijde schaal kunnen aanbieden en op tijd en binnen budget kunnen leveren. Vandaar dat onze expansiestrategie gericht is op enerzijds het versterken van onze regionale footprint en anderzijds het toevoegen van nieuwe competenties. De recente overname van Verboom Transportsystemen door GreenV in juli 2022 is daarvan een heel goed voorbeeld.”

Prins USA werd zo’n 30 jaar geleden opgericht en vertegenwoordigde vanaf begin jaren negentig Prins Group in de Verenigde Staten. Vanaf 2016 heeft Geert van Veen (voormalig grootaandeelhouder van Prins Groep) het bedrijf, dat samen met een aantal lokale Amerikaanse aandeelhouders wordt bestuurd, versterkt.

Joe van Wingerden, oprichter van Prins USA, zegt over de overname: “Ik ben erg blij dat ons bedrijf met de toevoeging van GreenV een stabiele nieuwe aandeelhouder krijgt die onze business en mensen door en door kent. Samen met hen kunnen we onze bedrijfsprocessen verder professionaliseren, nieuw talent aantrekken en ons dienstenpallet uitbouwen. Tegelijkertijd zullen we het familiebedrijf met korte en toegankelijke communicatielijnen blijven dat we altijd zijn geweest. Wat dat betreft zal er niets veranderen.”

Van origine richtte Prins USA zich vooral op sierteelt, maar de afgelopen jaren ook meer op andere gespecialiseerde gewassen waaronder groenten. Hiermee is het assortiment van diensten uitgebreid waarmee klanten in toenemende mate één aanspreekpunt hebben voor hun kassenbouwprojecten. Het bedrijf heeft inmiddels een track record in het bouwen van steeds complexere kassen en een reputatie deze ‘on-time-in-budget’ te realiseren. 

“Prins USA kan nu in haar thuismarkt gaan profiteren van de andere competenties die we binnen GreenV hebben (en nog verwachten te acquireren – red.). Onze andere bedrijven krijgen op hun beurt een aanzienlijk betere marktentree in Noord-Amerika, met een eigen operatie ter plaatse inclusief de zo belangrijke service en het continue onderhoud waar onze klanten om vragen”, aldus Van Karnebeek. 

Prins USA zal binnen GreenV als aparte werkmaatschappij gaan opereren.  

Betrokken partijen verwachten de transactie begin 2023 af te kunnen ronden. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

HT Verboom Transportsystemen voegt zich bij GreenV

Wateringen, 24 juni 2022 | HT Verboom Transportsystemen, ontwikkelaar, producent en installateur van interne logistieke systemen voor de kassenbouw, wordt onderdeel van GreenV, de groep waarvan sinds eind 2020 ook installatiebedrijf Stolze en kassenbouwer Prins Group deel uitmaken. Verboom denkt zo, met de ondersteuning van GreenV, beter uitvoering te kunnen geven aan haar internationale groeistrategie.

HT Verboom Transportsystemen B.V. is in 1998 opgericht door directeur-eigenaar Herman Verboom, begonnen als onderaannemer bij het installeren van transportsystemen en later ook actief in het renoveren en het voor hergebruik klaarmaken van tweedehands transportsystemen. Sinds enkele jaren wordt de langjarige kennis en ervaring die hands on aanwezig is binnen de onderneming ingezet voor het ontwerp, de productie, de installatie en het onderhoud van zelf ontwikkelde transportsystemen voor containers. Deze staan in de markt bekend als degelijk en operationeel uiterst betrouwbaar.

HT Verboom maakte de afgelopen jaren een stormachtige groei door. In enkele jaren tijd verdriedubbelde de omzet, met een substantiële verwachte groei de komende jaren. Deze toenemende vraag komt niet alleen uit de bestaande bloemen- en plantensector, maar ook voor een steeds groter deel uit de toepassing van geautomatiseerde interne transportsystemen in andere sectoren en gewassen zoals sla, medicinale cannabis en indoor-farming. Dit zijn complexe projecten waar klanten steeds vaker vragen om geïntegreerde oplossingen.

Herman Verboom: “We blijven zelfstandig interne transportsystemen aan onze bestaande en nieuwe relaties leveren en onderhouden. Zowel direct aan eindklanten als via tussenpartijen. Daaraan verandert niets. Tegelijkertijd zien we enorme internationale kansen, maar willen we die succesvol kunnen verzilveren dan zullen we als organisatie mee moeten groeien en dat kan in groepsverband beter dan zelfstandig. GreenV heeft met Prins Group, Stolze en haar lokale partners veel kwaliteit in huis en ervaring met internationale projecten waaronder in Noord-Amerika, een markt waar wij ook sterk zijn. Daarnaast heeft GreenV recent een divisie opgezet die zich richt op indoor-farming en waarvan wij veel verwachten.”

Interne transportsystemen: steeds uitdagender projecten

Dat er in de tuinbouwsector wereldwijd vaker sprake is van grote personeelstekorten, maakt het inzetten van geautomatiseerde interne transportsystemen voor steeds meer telers een logische of zelfs noodzakelijke stap. Maar ook voor investeerders, die in toenemende mate de kassensector betreden en op zoek zijn naar grootschalige turn-key kasoplossingen “In die ontwikkeling willen wij mee, maar we realiseren ons heel goed dat dat spel complexer en technisch uitdagender is dan de traditionele tuinbouw. De trajecten zijn groter en bevatten meer valkuilen omdat we vaker te maken krijgen met partijen en markten op voor ons nieuwe speelvelden. Tegelijkertijd willen we wel blijven doen waar we wereldwijd om bekend staan: betrouwbare systemen opleveren die doen wat klanten willen, en dus functioneren. Altijd en overal”, aldus Verboom.

Hoewel de onderneming al vaker is benaderd voor samenwerking dan wel overname, is de keuze uiteindelijk op GreenV gevallen. “De combinatie van HAL als betrokken langetermijninvesteerder in GreenV die verstand heeft van de sector, en de aanwezigheid van twee andere tuinbouwbedrijven die we goed kennen en waarmee we al succesvol samenwerken, gaf de doorslag. We worden via deze overname ook aandeelhouder van GreenV en krijgen toegang tot ondersteuning en expertise die we zelf minder in huis hebben, bijvoorbeeld op het gebied van HR en bij het managen van grote internationale contracten en het voldoen aan vaak ingewikkelde lokale wet- en regelgeving. Zo kunnen wij ons naar de toekomst toe blijven richten op waar we goed in zijn. Voor onze circa 35 medewerkers en vaste flexibele schil van specialisten – deels in de fabricage, deels in R&D en deels in de buitendienst – verandert er niets behalve dat we voorbereiden op verdere groei. We blijven doen wat we doen, en ik persoonlijk blijf mijn huidige werkzaamheden 100% voortzetten.”

Strategische versterking

Ton Vernaus, bestuurder bij GreenV, is verheugd over de acquisitie en toetreding van HT Verboom tot de groep. “De geautomatiseerde oplossingen van HT Verboom vormen een antwoord op het groeiende probleem van arbeidstekorten in de tuinbouwsector en het streven naar optimalisatie van teeltrendement. HT Verboom zien we als een strategische versterking van het ecosysteem van leidende specialisten in de tuinbouw dat we willen bouwen. En een versterking van de leidende rol die GreenV wil hebben bij de ontwikkeling van nieuwe productiesystemen die bijdragen aan duurzaamheid en een beter rendement. Samen met partners binnen en buiten de GreenV-groep is alle kennis aanwezig om zowel deelprojecten als turn-key totaaloplossingen te leveren aan iedere partner of eindklant.”

Geert van Veen, directeur van kassenbouwer Prins Group en bestuurder bij GreenV, kent Herman Verboom en zijn mensen al jaren. ”Ze bedenken en maken geweldige transportoplossingen en zorgen dat ze onder alle omstandigheden ook echt werken. En dat is niet vanzelfsprekend, zo kan ik beamen. Ik vind het geweldig dat Herman onderdeel wordt van GreenV en samen met Stolze, Prins en HAL verder gaat ondernemen. We spreken elkaars taal en weten wat we aan elkaar hebben. Met dit kwaliteitsbedrijf erbij hebben we als groep een nog krachtiger verhaal naar de markt.”

Afronding van de voorgenomen transactie is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden voor transacties van deze aard. Partijen doen geen nadere mededelingen over de financiële details van de overname.